Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
makaron świderki 40-50 dag
pieczarki 15 sztuk
boczek 8-10 plastrów
cienka kiełbasa 1 kawałek
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapustą

Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać dwie, trzy łyżki oleju, dodać cebulę, zeszklić. Odcisnąć kapustę, dodać do cebuli, podlać wodą i dusić ok. 30 minut. Przełożyć do dość dużego garnka, posolić. Pieczarki umyć, osączyć i posolić. Na patelni ponownie rozgrzać olej, przesmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki i plastry boczku (można przekroić na połowy). Dodać pieczarki. Wszystko chwilę smażyć. Przełożyć do kapusty. Wymieszać i dalej dusić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Dodać do kapusty, wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 03.02.2012 09:08
ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak