Sposób przygotowania

Pieczarki umyć,osączyć,jeśli trzeba obrać.Przyciąć ogonki.Jajka wybić, rozkłócić z wodą. Przygotowane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.Przygotować zalewę. Wszystkie wymienione w przepisie składniki na zalewę zagotować.W przepisie napisałam np 2-3 albo ok dlatego że dodaję składniki wg smaku .Cebulę obrać,pokroić w krążki. Ogórki pokroić w plasterki.Przygotowane pieczarki układać w naczyniu warstwami: pieczarki-cebula.Całość przykrywamy ogórkami. Zalewamy gorąca zalewą.Stawiamy do wystudzenia. Gdy przestygną wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    wygląda smakowicie
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    pyszności takie pieczarki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !