Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe 5 sztuk
cebule 2-3 sztuki
jajko 2-3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 4-5 łyżek
ketchup 7-8 łyżek
cukier ok. 3/4 szklanki
ocet ok. 10 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
ziele angielskie 3-4 sztuki
woda 1 l
pieczarki 20-25 sztuk
woda 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w zalewie

Pieczarki umyć,osączyć,jeśli trzeba obrać.Przyciąć ogonki.Jajka wybić, rozkłócić z wodą. Przygotowane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.Przygotować zalewę. Wszystkie wymienione w przepisie składniki na zalewę zagotować.W przepisie napisałam np 2-3 albo ok dlatego że dodaję składniki wg smaku .Cebulę obrać,pokroić w krążki. Ogórki pokroić w plasterki.Przygotowane pieczarki układać w naczyniu warstwami: pieczarki-cebula.Całość przykrywamy ogórkami. Zalewamy gorąca zalewą.Stawiamy do wystudzenia. Gdy przestygną wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 27.10.2013 07:58
pyszności takie pieczarki
Justyna28 03.04.2012 15:59
wygląda smakowicie
tom 03.02.2012 09:07
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak