Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany kurczakiem i kuskusem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan
pierś z kurczaka
kuskus
cebula biała
pomidory krojone z puszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany kurczakiem i kuskusem

Kolejna kuskusowa wariacja.

Do farszu użyłam ,również papryczki habanero, ale radzę ją wykorzystać tylko gdy macie ochotę na coś pikantnego.

1. Bakłażana przekrój na pól (wzdłuż) wybierz łyżką środek, aż powstaną "łódeczki".
2. Powstałe łódeczki i wydrążoną część zasól, aby pozbyć się goryczy.
3. Odstaw na 30 minut.

W tym czasie zajmij się farszem:

1. Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Na patelni podsmaż pokrojona w kostkę cebulę i pierś z kurczaka, również kostka.
3. Dodaj przepłukane wydrążone części bakłażana, również kostka.
4. Wszystko zalej pomidorami z puszki.
5. Następnie dopraw sos do smaku.
6. Połącz z kuskusem.

A teraz wszystko musisz połączyć.

1. Łódeczki wypłucz pod zimną wodą i wypełnij farszem. Na wierzch połóż plasterki żółtego sera.
2. Bakłażany muszą piec się w temperaturze 180C około 30 - 40 minut ( bez termoobiegu ).

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 25.09.2012 22:54
wygląda bardzo smacznie
caralajna 03.02.2012 08:33
smaczne i oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak