Sposób przygotowania

Kolejna kuskusowa wariacja.

Do farszu użyłam ,również papryczki habanero, ale radzę ją wykorzystać tylko gdy macie ochotę na coś pikantnego.

1. Bakłażana przekrój na pól (wzdłuż) wybierz łyżką środek, aż powstaną "łódeczki".
2. Powstałe łódeczki i wydrążoną część zasól, aby pozbyć się goryczy.
3. Odstaw na 30 minut.

W tym czasie zajmij się farszem:

1. Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Na patelni podsmaż pokrojona w kostkę cebulę i pierś z kurczaka, również kostka.
3. Dodaj przepłukane wydrążone części bakłażana, również kostka.
4. Wszystko zalej pomidorami z puszki.
5. Następnie dopraw sos do smaku.
6. Połącz z kuskusem.

A teraz wszystko musisz połączyć.

1. Łódeczki wypłucz pod zimną wodą i wypełnij farszem. Na wierzch połóż plasterki żółtego sera.
2. Bakłażany muszą piec się w temperaturze 180C około 30 - 40 minut ( bez termoobiegu ).

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne i oryginalne
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    wygląda bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !