Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do szklanej misy. zalać marynatą klasyczną w płynie, przemieszać i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Mięso wyjąć, przełożyć na patelnię grillową. Smażyć po 5 minut z każdej strony. Pokroić na plastry.

Majonez wymieszać ze śmietaną, ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i posiekanym koperkiem. Przyprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.

Na półmisku układać sałatę rzymską porwaną na kawałki, kurczaka oraz pomidory i jajka pokrojone na plastry. Posypać kaparami i polać przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    super polecam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !