Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety na szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
ser camembert 1 szt
mąka do obtoczenia
szpinak 50 dag
cebula
ząbki czosnku 3
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: filety na szpinaku

camembert kroimy w cienkie plastry.Szpinak myjemy i osuszamy. Usuwamy łodygi liście kroimy. Filety myjemy osuszamy i nacinamy tak by powstała kieszonka. Do środka wkładamy po kilka plasterków sera oprószamy solą i pieprzem a następnie obtaczamy w mące smarzymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Cebulę szklimy na oleju wsypujemy szpinak i zmiażdżony czosnek wlewamy kremówkę doprawiamy wykładamy na talerze i układamy filety

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak