Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Labędzi puch

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mleko 2,5 szklanki
kajzerki czerstwe 2 sztuki
cukier 1/4 szklanki
masło 250 gram
wiórki kokosowe 100 gram
dżem porzeczkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Labędzi puch

Kroki postępowania

1
Upieczony biszkopt ( u mnie biszkopt rzucany ) przekroić na dwa blaty.
Krok 1 - Labędzi puch foto
2
Dolny blat posmarować dżemem porzeczkowym lub powidłami śliwkowymi
Krok 2 - Labędzi puch foto
3
Kajzerki drobno pokroić i zalać mlekiem . gdy namokną dodać do nich wiórki kokosowe i cukier. Zagotować
Krok 3 - Labędzi puch foto
4
Masło ucieramy dodając porcjami wystudzoną masę.
Krok 4 - Labędzi puch foto
5
Na blat z dżemem wykładamy 2/3 masy , przykrywamy drugim blatem a na wierzch kładziemy pozostałą część masy . Wierzch oprószyć uprażonymi wiórkami kokosowymi :)
Krok 5 - Labędzi puch foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.11.2012 22:03
rewelacja :)
misia53 14.11.2012 14:52
ładnie wygląda a ta masa interesująca
wiola28a 01.09.2012 23:38
wygląda apetycznie
sylwia / sytofala 19.07.2012 09:44
kajzerki w ogóle nie czuć w smaku, jest bardzo smakowity
Anna169Hosz 12.06.2012 20:51
Nigdy nie robiłam takiej masy, ciekawe jak smakuje?
IKrakowianka 01.03.2012 20:43
wygląda przepysznie :)
sylwia / sytofala 03.02.2012 15:57
jest na prawdę pyszne , a najlepsze po dwóch dniach , o ile doczeka :)
Beatris 03.02.2012 10:32
Takiego kremu jeszcze nie miałam okazji skosztować, ale z chęcią bym posmakowała.
stokrotka 03.02.2012 08:41
tak ciekawy pomysł z kajzerkami
freekate 03.02.2012 07:28
ciekawy pomysł na zagęszczanie masy kajzerkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak