Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udziec faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z kurczaka 4 szt
pieczarki 150 gram
mięso mielone 100 gram
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: udziec faszerowane

Kroki postępowania

1
Udźce trybujemy z kości
Krok 1 - udziec faszerowane foto
2
Oprószamy je przyprawami i chowamy do lodówki na godz
Krok 2 - udziec faszerowane foto
3
cebulkę szklimy na oliwie z oliwek , dodajemy mięso , po chwili dodajemy starte pieczarki i smażymy aż pieczarki puszczą sok a potem odparują . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem , a gdy trochę przestygnie wbijamy do farszu jajko i mieszamy .
Krok 3 - udziec faszerowane foto
4
Udziec faszerujemy , a otwory spinamy wykałaczkami .
Krok 4 - udziec faszerowane foto
5
Pieczemy w temp 190 C około 50 minut do godziny ( ja zapiekam w rękawie do pieczenia ) .
Krok 5 - udziec faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 09.03.2013 09:40
extra obiadek
Maniek2 09.10.2012 19:22
pychota
Chojłówna 04.07.2012 17:46
poproszę jedno udko:D
Izabela/bella81 04.02.2012 10:07
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak