Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 3 sztuki
pieczarki 200 g
kasza gryczana 1/2 szklanki
ser mozarella 125 g
masło 2 łyżki
sól 6 szczypt
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 4 szczypty
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą

Paprykę podzielić na dwie części, wydrążyć środek. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i włożyć papryki aby puściły wodę na około 15 minut. Odlać wodę z papryk. Na rozgrzaną patelnię z masłem położyć pocięte w plasterki pieczarki smażyć, aż puszczą sok. Do patelni dodać poszatkowaną kapustę, smażyć na średnim ogniu, aż całość zmięknie i odparuje. Smażone warzywa doprawić solą i pieprzem. Pół szklanki kaszy ugotować na sypko. Kaszę wymieszać z warzywami. Papryki nadziewać mieszaniną. Na nadziane papryki nałożyć po dwa plasterki mozarelli, przyprószyć solą i pieprzem. Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 180-190stopni Celsjusza ok. 45-55 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.01.2017 15:22
smacznie nadziana
Ewelina38 06.09.2013 08:18
uwielbiam faszerowaną paprykę
erym 12.07.2013 09:44
super pomysl, nigdy nie probowalam!
Wacław 12.11.2012 15:20
pycha,moje ulubione smaki !
adelajda 24.06.2012 10:50
apetyczna ta papryczka
smakowita 05.06.2012 14:03
to musi być bardzo smaczne
Kuchareczka2 02.06.2012 10:58
z kasza jeszcze nie robiłam
Kas2 17.05.2012 22:41
apetyczna!
caralajna 02.05.2012 17:40
świetnie wygląda
marzenciak1985 29.04.2012 10:50
mniam
leonkot 27.04.2012 14:26
pięknie wygląda
mela25 20.04.2012 07:42
apetycznie wygląda
Krystyna32 26.03.2012 14:18
pycha
kamyk 24.02.2012 10:01
ciekawe jak smakuje taka papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak