Sposób przygotowania

Paprykę podzielić na dwie części, wydrążyć środek. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i włożyć papryki aby puściły wodę na około 15 minut. Odlać wodę z papryk. Na rozgrzaną patelnię z masłem położyć pocięte w plasterki pieczarki smażyć, aż puszczą sok. Do patelni dodać poszatkowaną kapustę, smażyć na średnim ogniu, aż całość zmięknie i odparuje. Smażone warzywa doprawić solą i pieprzem. Pół szklanki kaszy ugotować na sypko. Kaszę wymieszać z warzywami. Papryki nadziewać mieszaniną. Na nadziane papryki nałożyć po dwa plasterki mozarelli, przyprószyć solą i pieprzem. Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 180-190stopni Celsjusza ok. 45-55 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawe jak smakuje taka papryka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pięknie wygląda
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    apetyczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    z kasza jeszcze nie robiłam
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    to musi być bardzo smaczne
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    apetyczna ta papryczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,moje ulubione smaki !
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    super pomysl, nigdy nie probowalam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam faszerowaną paprykę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !