Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

BISZKOPT
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. W głębokiej misce ubić na puch żółtka z cukrem, następnie przesiać przez sito do masy mąki, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować margaryną, wlać ciasto do tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stop.piec ok.30 minut


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a po co aż łyżka proszku a taką ilość pozostałych składników?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !