Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z tunczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 2 puszki
ryż 1 torebka
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1
fasola czerwona 1 puszka
majonez 2 lyzki
śmietana 2 lyzki
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z tunczykiem

Ryż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowany ryż odcedzamy, a następnie studzimy. Kukurydzę z puszki oraz czerwoną fasolkę z puszki dokładnie odcedzamy. Natkę pietruszki dobrze myjemy, a później drobno siekamy. Czerwoną paprykę ę myjemy, kroimy na pół, żeby wyciąć ze środka gniazdo nasionek, a następnie kroimy w kostkę o średniej wielkości. Tuńczyka w oleju wyjmujemy z puszki. Wszystkie te składniki przekładamy do miseczki i mieszamy ze sobą. Majonez wraz ze śmietaną dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Sos dokładnie mieszamy. Zrobionym sosem polewamy sałatkę z tuńczykiem i starannie mieszamy. Sałatkę najlepiej wsadzić na chwilę do lodówki, żeby schłodziła się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 04.02.2012 09:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak