Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cukier kryształ 5 łyżek
śmietana kwaśna 3 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa.

Do zmoczonego wodą garnka dodać: masło, cukier i kakao. Podgrzać na małym ogniu cały czas mieszając aż do rozpuszczenia się i połączenia składników.

Kiedy cukier już się rozpuści, a całość jest gładka i bez grudek- wyłączyć grzanie i dodać śmietanę, po czym szybko, zamieszać aż do uzyskania jednolitej polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 20.06.2012 14:31
super
V_kuchareczka 16.06.2012 20:12
super
berys18 18.05.2012 15:36
fajny przepis na polewę
Botwinka 16.05.2012 20:00
dobra do wykorzystania do deserów
Justyna223 14.05.2012 22:44
super
Katarzyna/kate1980 08.05.2012 20:52
superowa
kanu83 03.05.2012 09:19
superrr
Justyna37 29.04.2012 13:45
mniam
Gosia20 26.04.2012 20:27
też czasami tak robię ;)
Dorian 22.04.2012 10:08
sliczny kolorek
Izabela/bella81 04.04.2012 10:00
fajna
Justyna37 29.03.2012 12:46
pycha
marzenciak1985 16.03.2012 21:38
mniam
caffee_tea 07.03.2012 16:33
mniam
Natalia40 23.02.2012 20:37
mniaaaam
msmariusz 02.02.2012 20:40
tez tak robię, jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak