Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić. Następnie ciasto rozwałkować, pokroić na większe kwadraty. FARSZ Kapustę kwaszoną przelać ciepłą wodą, odcisnąć z kwasu, przełożyć do garnka, zalać wodą, gotować do miękkości. Pieczarki umyć, drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu. Ugotowaną kapustę odcedzić, posiekać. Do podsmażonych pieczarek dodać cebulę, kapustę, sól i pieprz. Podsmażyć wszystko razem parę minut. Na każdym kwadracie ciasta nałożyć łyżkę farszu. Ciasto zwijamy jak krokiety. Krokiety ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w 200 stop.przez 30 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    coś inaczej
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pomysłowo!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !