Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i bardzo dokładnie myjemy. Ziemniaki gotujemy w lekko posolonej wodzie do miękkości. Następnie ziemniaki odcedzamy i kroimy w kostkę średniej wielkości. Piersi z kurczaka bardzo dokładnie oczyszczamy, a później nacieramy przyprawą do grilla. Mięso odkładamy na chwilę, żeby przeszło smakiem przyprawy. Mięso podsmażamy z jednej i drugiej strony na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso odkładamy, żeby ostygło, a później kroimy w kostkę. Sałatę lodową dobrze myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Oliwę i musztardę wraz z sokiem z cytryny mieszamy dobrze ze sobą. Do tego dodajemy również do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Całość dobrze mieszamy, a następnie zrobionym sosem polewamy sałatkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !