Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy
wiórki kokosowe 2 łyżki
herbatniki 5 paczek
margaryna 1 kostka
margaryna pół kostki
cukier puder pół szklanki
kakao 2-3 łyżki
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka

Mleko,margarynę i cukier zagotowac. Nastepnie po trochu wsypywac kasze caly czas mieszajac. Gdy zgestnieje wsypac kakao. Blache wylozyc herbatnikami. Wlac na nie goraca mase. Na wierzch ulozyc( lekko ucisnac) herbatniki,plac polewa i posypac wiorkami kokosowymi.
Polewa:
Margaryne( pół kostki) rozpuscic,zdjac z ognia i wsypac cukier i kakao. W;ac goraca wode,mieszac az polewa zgestnieje,wtedy polac cala powierzchnie ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.03.2013 12:23
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak