Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szklanka
żółtko jajek 5
margaryna 1.5
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1
sól szczypta
kakao 2-3 łyżki
białko 5
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Wszystkie składniki ciasta razem wyrobic. Ciasto podzielic na 3 czesci. Pierwsza czesc wylozyc na wysmarowana blache, do drugiej dodac kakao-wyrobic. I teraz jedna czesc biala i kakaowa dac do zamrazalki na okolo 0,5godz. Na ciasto wylozone na blache rozsmarowac dzem,potem zetrzec ciasto kakowe na tarce o duzych oczkach. Ubic piane z bialek, dodac cukier i make ziemniaczana i dalej ubijac. Ubita piane wylac na ciasto kakaowe a nastepnie zetrzec jasne ciasto. Piec w lekko nagrzanym piekarniku w temp. 160-170st. Okolo 45-50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.03.2013 12:24
lubię to ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak