Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z jałowcem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 2,5 kg
soli 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
owoce 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z jałowcem

Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać, mieszanką natrzeć szynkę. Delikatnie powtykać owoce jałowca. Wstawić na całą noc do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok. 1godz. 20 min w temp. 180st. Następnie rozciąć rękaw i piec jeszcze ok. pół godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.06.2013 23:23
pyszniusia
RenataZ-et 18.01.2013 20:20
Niezwykle aromatyczna propozycja-uwielbiam takie mięsko
Ela15 10.02.2012 09:27
apetyczna
mikrusiak 02.02.2012 18:24
wygląda świetnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak