Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany bakłażan z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
ocet 1 szkl
cebula 2 szt
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2 szt
papryka czerwona 1 szt
cukier 2 łyżki
bakłażan 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany bakłażan z papryką

Nie obrane baklażany pokroić wzdłuż na 4 części, gotować w osolonej wodzie ok 10min, aż będą prawie miękkie,i dokładnie odsączyć.Paprykę bez nasion kroimy w średniej grubośći plastry. Ocet ,wodę, i pozostałe składniki wymieszać i zagotować. Bakłażana i paprykę przełożyć do słoika, zalać octem.Nie trzeba pasteryzować.Nadaje się idealnie do dań z mięsa, drobiu czy nawet ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak