Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan smażony z nadzieniem z twarogu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 duży
sól
mąka
olej 3/4 szkl
jajko 3 szt
twaróg 25 dag
pietruszka zielona 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan smażony z nadzieniem z twarogu

Nie obrany bakłażan pokroić na plastry grubości ok 1cm. osolić odstawić w cedzaku na pół godz. Obtaczamy w mące, smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoto.Przykrywamy, zalewamy nadmiarem oleju.Wykładamy połowę na talerz.Dwa jaja roztrzepać, wymieszać z serem i pietruszką posiekaną.Posmarować bakłażana na patelni i przykryć nadzienie bakłażanem z talerza.Postawić na małym ogniu i smażyć ok 5min. Pozostałe jajko roztrzepać i polać po bakłażanie i smażymy bez przykrycia aż jajko sie zetnie. Podajemy warzywo na gorąco pokropione sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak