Sposób przygotowania

Nie obrany bakłażan pokroić na plastry grubości ok 1cm. osolić odstawić w cedzaku na pół godz. Obtaczamy w mące, smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoto.Przykrywamy, zalewamy nadmiarem oleju.Wykładamy połowę na talerz.Dwa jaja roztrzepać, wymieszać z serem i pietruszką posiekaną.Posmarować bakłażana na patelni i przykryć nadzienie bakłażanem z talerza.Postawić na małym ogniu i smażyć ok 5min. Pozostałe jajko roztrzepać i polać po bakłażanie i smażymy bez przykrycia aż jajko sie zetnie. Podajemy warzywo na gorąco pokropione sokiem z cytryny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !