Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z rukolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dkg
rukola 1 garść
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
przyprawa do zup w płynie 2 łyżki
pieprz do smaku
olej do smażenia
kajzerka 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z rukolą

Kroki postępowania

1
Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, , posiekaną rukolą, odciśniętą z wody bułką, pieprzem, jajkiem i przyprawą w płynie.
Krok 1 - Mielone z rukolą foto
2
Z mięsa formować małe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.
Krok 2 - Mielone z rukolą foto
3
Kotleciki kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Mielone z rukolą foto
4
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Mielone z rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 27.05.2012 13:54
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak