Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1
oliwa 1 łyżeczka
jabłka 3
olej do smażenia
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Mleko, mąkę i jajko dokładnie wymieszać, aby uzyskać masę nieco gęstszą niż na naleśniki. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w talarki o grubości 1 cm. Talarki maczać w cieście i smażyć w głębokim oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.02.2012 20:02
brzmi smacznie i prosto - muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak