Sposób przygotowania

Grzyby moczymy przez kilka godzin, gotujemy i siekamy za pomocą blendera.Cebulę również siekamy, podsmażamy i łączymy z grzybami, żurawiną,orzechami siekanymi w blenderze, przyprawiamy solą i pieprzem. Boczek (jeżeli jest gruby należy go rozbić) nacieramy roztartym czosnkiem,solą,pieprzem,majerankiem,oregano,tymiankiem i papryką.
Nakładamy farsz grzybowy i rolujemy. Obowiązujemy bawełnianą nicią, na wierz kładziemy liście laurowe i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Tak przygotowany boczek wkładamy do brytfanny,podlewamy wodą i
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 2godz. W czasie pieczenia dolewamy wodę. Po godzinie wierz boczku przykrywamy folią aluminiową

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ładny
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Dziękuję
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    kolejne super mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ale piękne pyszności ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Boczek nie tylko od święta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !