Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 7 szklanek
kwaśna śmietana 1 szklanka
margaryna 25 dag
drożdże 10 dag
jajko 1
żółtko jajek 4
sól szczypta
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Drożdże rozpuścić w śmietanie. Ze wszystkich składników (bez marmolady i białka) zagnieść ciasto o konsystencji ciasta na pierogi. Ciasto podzielić na porcje, kolejno rozwałkować i kroić w kliny. Na szerszym brzegu ułożyć łyżeczkę marmolady i zawinąć, formując rogaliki. Wierzch rogalików posmarować roztrzepanym białkiem i moczyć w cukrze. Układać na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec przez 20 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.09.2012 22:57
rogaliki bardzo smaczne
Jodaj 27.06.2012 12:16
pyszne rogaliki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak