Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany nadziewane warzywami i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
olej 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos: mąka 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany nadziewane warzywami i grzybami

Bakłażany umyć, obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć. Grzyby umyć, ugotować, posiekać.
Warzywa wyszorować, obrać, opłukać, utrzeć na tarce o grubych otworach.
Cebule obrać, posiekać, dodać do warzyw i udusić razem z grzybami na oleju.
Doprawić do smaku.
Wydrążone bakłażany napełnić nadzieniem i udusić do miękkości zalane małą ilością wywaru z grzybów.
Przygotować sos:
Mąkę zasmażyć na margarynie, rozprowadzić wodą, zagotować, dodać śmietanę, sól, cukier.
Zalać bakłażany sosem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.06.2012 22:10
super obiadek
IZABELA29 18.05.2012 08:21
smaczna propozycja
ben-ka 17.05.2012 09:32
z suszonymi grzybami jeszcze nie robiłam.
caralajna 16.05.2012 08:31
pycha
Betka 14.05.2012 14:48
świetny przepis;)
Tika4444 26.04.2012 19:58
musi być pycha
JaPaqc 24.04.2012 18:14
ekstra
smakowita 18.03.2012 11:23
może być smaczne
ziutula
ziutula 13.03.2012 23:08
bardzo lubię
marzenciak1985 10.03.2012 15:41
mniam mniam musi być pyszne
cooleczka 13.02.2012 20:17
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak