Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć. Grzyby umyć, ugotować, posiekać.
Warzywa wyszorować, obrać, opłukać, utrzeć na tarce o grubych otworach.
Cebule obrać, posiekać, dodać do warzyw i udusić razem z grzybami na oleju.
Doprawić do smaku.
Wydrążone bakłażany napełnić nadzieniem i udusić do miękkości zalane małą ilością wywaru z grzybów.
Przygotować sos:
Mąkę zasmażyć na margarynie, rozprowadzić wodą, zagotować, dodać śmietanę, sól, cukier.
Zalać bakłażany sosem i podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smakowite :)
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam mniam musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    może być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetny przepis;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z suszonymi grzybami jeszcze nie robiłam.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczna propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !