Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowe fondue

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 2
kiwi 2
banan 1
truskawki 10 dag
czekolada mleczna 1
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowe fondue

Kroki postępowania

1
Owoce obieramy ze skórek. Truskawki oraz banana kroimy w plastry, natomiast kiwi i brzoskwinie w większe kawałki, tak aby dobrze nabijały się na wykalaczki. Układamy owoce na talerzu.
Krok 1 - Owocowe fondue foto
2
Do garnka wlewamy śmietankę, wrzucamy połamaną czekoladę i na wolnym ogniu, cały czas mieszając gotujemy czekolade na wolnym ogniu do czasu aż nieco zgęstnieje.
Krok 2 - Owocowe fondue foto
3
Owoce nabijamy na wykałaczki, maczamy w czekoladzie i jemy
Krok 3 - Owocowe fondue foto
4
Czekolada musi być ciągle ciepła - ja prowizorycznie uzyłam podkładki grillowej do mikrofali i podgrzewaczy.
Krok 4 - Owocowe fondue foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.12.2012 21:18
potrzeba matką wynalazku.
miki47 31.08.2012 09:49
pomysłowo
pacpaw 01.05.2012 18:29
w ogole pomysłowe fondue. Takiego jeszcze nie widziałem
smile 23.03.2012 13:13
Ale smakołyki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak