Sposób przygotowania

Banany obieramy ze skórki, odcinamy im początki, a następnie przekrawamy je na połówki. Do mąki wbijamy jajko, dodajemy mleko raz cukier wanilinowy - wszystko dokładnie mieszamy. Banany obtaczamy w słodkim ciescie nalesnikowym, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smazymy na nim banany - tylko tyle by ciasto sie zrumieniło, dosłownie chwile by banany się nie rozpadły. banany podajemy na gorąco z dodatkiem bitej śmietany oraz sosu czekoladowego

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    brzmi znakomicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Mam w planach w weekend zrobić podobne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 5
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    koniecznie musze sprubowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Od dawna chodzą za mną tak przygotowane banany, muszę je w końcu zrobić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    jadłam takie gdy byłam na wakacjach :)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !