Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w panierce

Kroki postępowania

1
Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić, lekko przestudzić.
Krok 1 - Brokuły w panierce foto
2
Brokuły podzielić na różyczki.
Krok 2 - Brokuły w panierce foto
3
Jajka rozbełtać. Różyczki brokułów maczać w jajkach, obtaczać w bułce tartej, kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Brokuły w panierce foto
4
Brokuły smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 4 - Brokuły w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 25.12.2012 20:53
Podoba mi się twój pomysł na brokuły.
pacpaw 03.12.2012 21:19
nie znałem tego sposobu na brokuły. Mi się podoba
Katarzyna59 14.08.2012 17:07
pyszny
ziutula
ziutula 31.05.2012 19:35
do wypróbowania...
Paweł10 25.05.2012 13:44
fajny pomysł :-)
Weronika_eM 10.02.2012 23:05
bardzo smaczne
stokrotka 02.02.2012 18:13
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak