Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szparagowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi konserwowe 20 dag
oliwa 100 ml
ocet winny 2 łyżki
jajko 4
pomidory 2
ogórek 1
kapusta pekińska 1/2
rzodkiewka 1
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz
estragon

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szparagowa

Ogórek i pomidory pokroić w plastry, ułożyć na posiekanej kapuście. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ćwiartki. Ułożyć na przemian ze szparagami i pokrojoną rzodkiewką. Musztardę rozetrzeć z przyprawami i octem. Wlewać powoli oliwę, mieszając. Gdyby sos był za gęsty, dolać ciepłej, przegotowanej wody. Sałatkę polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.09.2012 10:32
bardzo mi smakuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak