Sposób przygotowania

Polędwiczki wieprzowe umyć, oczyścić z błonek, natrzeć pieprzem i solą, pokroić w plastry o grubości ok. 2-3 cm. Z oliwy, musztardy i kaparów zrobić marynatę, zostawić w niej polędwiczki na minimum godzinę.
Zamarynowane polędwiczki smażyć na oleju do zrumienienia, zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Marynatę wlać na patelnię, dodać ok. 4 łyżek wody i zagotować.
Uzyskanym sosem polać polędwiczki przed podaniem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne jedzonko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonałe danie, uwielbiam takie smaki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !