Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korki z jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7
masło 10 dag
pomidory 6
majonez
rzodkiewka
szynka gotowana 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Korki z jajek

Ugotować jajka na twardo. Potem rozetnij wzdłuż , wyjmij żółtka przełóż prosto do małej miseczki i do żółtek dodaj masło i ucieramy na gładką masę , potem do tej masy dodajemy posiekaną szynkę , doprawiać do smaku solą pieprzem . Białka jajek minimalnie zetnij z wypukłej strony , wtedy nam będzie łatwiej ułożyć na plastrach pomidorów , pomidory kroimy w plastry , połówki białe napełnij ta masą i ułóż na plastrach pomidora , przypnij wykałaczką , polej majonezem i udekoruj rzodkiewką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 16.02.2012 08:50
lubię robić
kasiaw 05.02.2012 10:31
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak