Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jaja 2 szt
śmietana 12% 1 łyżka
cukier 4 łyżki
masło 20 dag
masa
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 500 ml
cukier 4 łyżki
śmietana 30% 200 ml
śnieżka 1 szt
mandarynki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kruche babeczki

ciasto zagnieść, foremki posmarować olejem i wylepiać ciastem piec ok 15 min. budyń ugotować według przepisu i wylewać na upieczone babeczki. śmietanę ubić ze śnieżką i dać na górę babeczki następnie mandarynki obrać podzielić i poukładać na babeczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 08.07.2012 08:05
dobre
Rafał10 03.04.2012 17:04
Uwielbiam kruche babeczki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak