Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony okoń

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okoń 1 szt
zielona papryka 1 szt
cebula 3 szt
cfzosnek 1 szt
olej 3 łyżka
sok z cytryny 3 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony okoń

rybę umyć wyfiletować podzielić na cztery porcje papryki pokroić w paski cebule w krążki czosnek przecisnąć przez praskę wszystkie skłądniki wymieszać z olejem sokiem z cytryny solą i pieprzem pergamin natłuścić ułożyć na nim warzywa na nich porcje ryby i zawinąć piec na ruszcie przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 16.07.2012 11:11
świetny, rzadko mam okazję jeść okonia, ale jest super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak