Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki jagodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0.5
mąka 0.5 szklanki
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 1
budyń śmietankowy 1
mleko 1,5 szklanki
sok jagodowy 6 łyżki
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jagodowe

Kroki postępowania

1
masło zagniatamy razem z mąką, cukrem pudrem oraz jajkiem na jednolite ciasto, które następnie wałkujemy i nakładamy do foremek.
Krok 1 - Babeczki jagodowe foto
2
babeczki pieczemy przez 10 minut w temp 180*
Krok 2 - Babeczki jagodowe foto
3
Na gaz nastawiamy 1 szklanke mleka a w 0,5 szklance rozmieszujemy budyń śmietankowy który wlewamy na gotujące się mleko. Budyń powinien mieć dość gęstą konsystencje. Po lekkim ostudzeniu dodajemy do budyniu sok jagodowy i bardzo dokładnie mieszamy
Krok 3 - Babeczki jagodowe foto
4
Mase budyniową nakładamy do upieczonych babeczek, które następnie dekorujemy świeżymy jagodami.
Krok 4 - Babeczki jagodowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 12.03.2013 22:39
mam ochotę je schrupać;)
Monika58 14.09.2012 09:55
pyszne
Chojłówna 08.03.2012 13:34
wyglądają cudownie:)
Sroczka 02.02.2012 16:08
przepyszne
Beatris 02.02.2012 15:55
Poproszę jedną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak