Sposób przygotowania

Paprykę myjemy wraz z kapustę , kapustę i paprykę roimy w cieniutkie paseczki a marchewkę w plasterki , obierz cebulę i pokrój na ćwiartki a te wzdłuż na cienkie plasterki. Obrany imbir potnij w kosteczkę . Wyjmujemy garnek stopić masełko , na masełku zeszklić cebulę , dodać imbir , zalewamy 1i 1\4 l wody , to jest ok. 5 szklanek, posolić i gotować pod przykryciem 10 minut . W między czasie chilli rozetnij wzdłuż , usuń nasionka a strączki posiekaj , następnie razem z zupa cebulową w proszku wsp do gotującej się zupy , wymieszaj i gotuj 10 minut , na koniec już tylko możemy doprawić ponownie zupę sola i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    też nie jadłem takiej zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    oooo!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    co za nazwa hmm!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !