Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka mięsno - pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1
olej
kostka do sosów 1
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka mięsno - pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę, takie dość spore kawałki. Na dnie garnka rozgrzewamy niezbyt dużą ilość oleju, a następnie podmsażamy na nim pokrojone mięso, kiedy lekko się zrumieni wlewamy litr zimnej wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz sól i i pieprz do smaku - gotujemy
Krok 1 - Potrawka mięsno - pieczarkowa foto
2
Pieczarki przekrawamy na pół i przesmażamy je na niewielkiej ilośc oleju - dodajemy je do gotującego się miejsca (ok 30 minut od zagotowania).
Krok 2 - Potrawka mięsno - pieczarkowa foto
3
Cebule kroimy w kostkę i razem z kostką do sosów dodajemy ją do naszego wywaru.
Krok 3 - Potrawka mięsno - pieczarkowa foto
4
Doprawiamy całosc do smaku, w chwili gdy mięso jest juz dobre podajemy - jemy z chlebem,
Krok 4 - Potrawka mięsno - pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 02.02.2012 16:12
zjadłoby się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak