Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę wymieszać z cukrem pudrem i podgrzać na ogniu. Następnie dodać żelatynę. Przelać do foremek. Odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Następnie po tym czasie przygotować kisiel jak podano na opakowaniu. Truskawki przemleć w blenderze. Wlać do kisielu i wymieszać. Śmietanę wyjąć z foremek (przytrzymać w gorącej wodzie naczynie przez ok. 10 sekund, a następnie wyłożyć). Wylać na nie odrobinę kisielu.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !