Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
śmietana kremowa 30% lub 36% 500 ml
kisiel truskawkowy 2 opakowania
truskawki 4 sztuki
cukier puder 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę wymieszać z cukrem pudrem i podgrzać na ogniu. Następnie dodać żelatynę. Przelać do foremek. Odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Następnie po tym czasie przygotować kisiel jak podano na opakowaniu. Truskawki przemleć w blenderze. Wlać do kisielu i wymieszać. Śmietanę wyjąć z foremek (przytrzymać w gorącej wodzie naczynie przez ok. 10 sekund, a następnie wyłożyć). Wylać na nie odrobinę kisielu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 22.03.2012 17:28
pycha
malaczarna23 22.03.2012 09:56
pycha
gosia47-47 03.02.2012 21:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak