Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane cebule

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 10
pieczarki 200 gram
masło 100 gram
bulion 250 ml
pomidory krojone z puszki 300 gram
ser żółty 50 gram
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane cebule

Cebule obrać, obgotować, ostudzić i wydrążyć. Miąższ i pieczarki posiekać, podsmażyć na maśle, dodać jajaka, bułkę tartą,sól i pieprz. Napełnić farszem cebule i posypać serem.
Cebule ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać bulionem i pomidorami z puszki. Zapiekać 20minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak