Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony w ziołowej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyzka
mąka 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
estragon 1 łyzka
pieprz d
sól do smaku
olej do smażenia
filet z dorsza 750 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony w ziołowej panierce

Filety pokroiłam na kawałki, skropiłam sokiem z cytryny. Po 15 minutach posypałam solą i pieprzami. Mąkę , przyprawę do ryb i zioła wymieszałam na talerzyku, w proporcji – 1 część mąki do 1 przypraw. Obtaczałam ryby w panierce i smażyłam na posmarowanej cienko olejem patelni ceramicznej z obu stron po klika minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 15.04.2012 20:01
dobra ryba
jerry1 11.04.2012 11:18
rewelacja
aga130982 23.02.2012 10:38
mniam mniam
Adamorek 22.02.2012 11:56
dobra rybka
Ada-Gaba 14.02.2012 11:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak