Sposób przygotowania

Drożdże dokładnie rozrobić z cukrem.
Wlać letnią wodę, oba oleje i Kasię, dodać sól i mąkę oraz otręby i kaszę mannę.
Wszystko razem wyrobić na gładkie ciasto.
Z wierzchu lekko oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyjąć je na stolnicę i jeszcze raz wyrobić.
Podzielić je na dwie części i każdą włożyć do foremki keksowej wysmarowanej olejem bazyliowym.
Oprószyć mąką i ponownie przykryć ściereczką, zostawić aby chleby wyrosły.
Gdy ładnie wyrosną wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.
Upieczone chleby wyjąć na kratkę i wystudzić.
Najlepiej smakuje jeszcze letni z masełkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pulchny,delikatny chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie ma to jak domowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !