Sposób przygotowania

Herbatniki pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, startą laską wanilii i sokiem cytrynowym. Cały czas ucierając dodawać kolejno dwukrotnie przemielony twaróg, ubitą śmietanę i pianę ubitą z białek. Na samym końcu wymieszać z proszkiem budyniowym. masę serową przełożyć na pokruszone herbatniki i wstawić do piecyka nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.

Brzoskwinie umyć, osuszyć i pokroić na półplasterki. Gdy sernik lekko się zetnie należy go wyjąć, ułożyć na nim brzoskwinie, posypać cukrem i ponownie wstawić do piecyka.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wygląda wspaniale!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda przepysznie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    cudo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ale fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    superowy serniczek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    EDYTKA

    bardzo ładnie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !