Sposób przygotowania

Biszkopt: ubić 5 białek na sztywno, dodać cukier- 5 łyżek, żółtka, mąkę- 5 łyżek oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Piec ok 30-40 minut w tem.180stopni C.
Masa: 1,5 szklanki wody, 1kostka margaryny, 2 cytryny, 3/4szkl. cukru, mąka(4 łyżki).W garnku zagotować ukier. Następne dodać sok z cytyny i startą skórkę.
W osobnym naczyniu wlać 1/4szkl. wody, dodać 2 jajka, mąkę (2 łyżki). Wlać do gotującej się masy, zagotować. Wylać do blachy, poczekać aż wyschnie i zrobić.
Bita śmietana: ubić śmietane 30%, przygotować cytrynową galaretkę, zmieszać(jak galarenka zacznie zacznie tężeć)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !