Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bułkowe łódeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże bułki z przedziałkiem 2 sztuki
cienka kiełbasa 10 dag
kukurydza konserwowa 4 łyżki
pomidor 1 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuki
majonez 2 łyżki
ketchup 3-4 łyżki
żółty ser
cebula 2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bułkowe łódeczki

Budynki rozdzielić na połówki. Połówki bułek przekroić tak by nie docinać ich do końca. Palcami ugnieść środek bułki do boków. Majonez połączyć z ketchupem, cebulą i kukurydzą. Po dwie łyżki sosu włożyć do środka bułki. Ogórek i kiełbasę pokroić na plasterki, wcisnąć w ketchupową masę. Na koniec wcisnąć kawałek pomidora, polać ketchupem i zapiekać ok 15 minut. Gorące bułki posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 02.02.2012 11:04
Super przepis ; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak