Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta wiglijna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 i 1/2 kg
cebule 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
grzyby suszone 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta wiglijna

Kapustę odcisnąć (jeśli zbyt kwaśna wypłukać) dodać liść laurowy, postawić do gotowania. Grzyby wypłukać, zalać gorącą wodą, odstawić na 10-15 minut. Z częścią wywaru grzybowego dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju, dodać część kapusty razem przesmażyć. Przełożyć z powrotem do garnka. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 02.02.2012 11:16
Lubię taką przez cały rok.
caffee_tea 02.02.2012 11:05
Pyszna kapusta na wigilijna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak