Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na rogaliki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 3 dag
margaryna 1/2 kostki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na rogaliki

Najpierw przygotowujemy ciasto: drożdże rozpuszczamy w mleku (1/2 szkl.), z cukrem i kilkoma łyżkami mąki, dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę wysypujemy na stolnicę, stopniowo dodajemy do niej wyrośnięte drożdże, resztę mleka, sól, jajko i roztopioną wcześniej margarynę (kiedy ją dodajemy do ciasta musi być schłodzona). Zagniatamy gładkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak