Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki duże 5-6 sztuk
ocet
cukier
majonez do udekorowania

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki

Buraki umyć, zalać wodą, postawić do gotowania. Ugotowane buraki odcedzić, przelać zimną wodą i wystudzić. Obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach (można też zetrzeć na średnich, albo na małych). Doprawić do smaku octem i cukrem. Przełożyć do salaterki, udekorować kleksami majonezu (zamiast majonezu może być śmietana).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak