Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z fasoli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
majeranek
pęczak 25 dkg
wędzony boczek 25 dkg
ząbki czosnku 4
cząber 1 łyżeczka
olej
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z fasoli

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc.Osączamy i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy cząber i majeranek gotujemy 45 minut.dodajemy pęczak. Wkruszamy kostkę rosołową, dodajemy pieprz , sól i wlewamy tyle wody aby fasola z kaszą były zakryte 3cm warstwą płynu.Gotujemy 30 minut. Cebule i czosnek siekamy . Bocdzek kroimy w kostkę i szklimy z cebula i czosnkiem. Wkładamy do kaszy z fasolą i dusimy jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 19.04.2012 15:18
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak