Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 średnia główka
pieczarki 20-25 sztuk
ryż 1 szklanka
cebula 1 sztuka
jajko 1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z pieczarkami

Pieczarki umyć (jeśli trzeba obrać). Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć pieczarki. Dodać obraną i pokrojoną cebulę, razem przesmaży. Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić na sicie. Do osączonego ryżu dodać pieczarki, cebulę i tartą bułkę. Wbić jajka, doprawić do smaku i wyrobić masę. Kapustę obrać z wierzchnich liści, wyciąć twardy środek, łożyć do dużego garnka z gorącą wodą. Obgotować kapustę. Gdy liście staną się szkliste zdejmować kolejno z główki. Na liściach układać farsz i zawijać gołąbki. Ułożyć w szerokim garnku. Zalać bulionem (może być z kostki) tak by zakrył gołąbki. Dusić do miękkość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak