Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ciasta naleśnikowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
cukier waniliowy
jajko 2 sztuki
mąka
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
olej do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ciasta naleśnikowego

Połączyć wodę, mleko, jajka, cukier waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Można dodać szczyptę soli. Wymieszać, albo zmiksować. Mąki dodajemy tyle aby powstała gęsta masa. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać na patelnię ciasto łyżką, formując małe racuszki. Smażyć racuszki na rumiano z obydwóch stron. Podawać ze słodką śmietaną, albo ze słodkim serkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 24.02.2012 19:48
mniam
agnieszka214 15.02.2012 10:02
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak