Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w sałatce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
marchew 3 sztuki
jajko 3 sztuki
por 1 sztuka
ogórki konserwowe 2-3 sztuki
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w sałatce

Kukurydzę osączyć z zalewy. Marchew ugotować, obrać i pokroić w drobną kostkę. Pora obrać, umyć, pokroić w półplasterki. Jajka ugotować, obrać, oddzielić żółtka od jajek. Białka pokroić w drobną kostkę żółtka rozdrobnić widelcem. Układać warstwami. Kolejno: ogórek, kukurydza, por, oprószyć solą i pieprzem, marchew, majonez, tuńczyk, białko, oprószyć solą i pieprzem, majonez, kukurydza, majonez, żółtka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak